Advertise Here

Monday, June 5, 2017

A transcendental journey through customer service!

By Annie Aggarwal
Photography: Frans Silvestre Arquitectos
Read Time: 2 mins 
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.

The recently completed ARV customer services office in Valencia, by Fran Silvestre Arquitectos, is a symphony is white, interspersed with shapes and forms in grey and black. 

Located in a commercial complex in the centre of the city, a calculated geometry with sharp turns and structural elements is used to advantage; transporting customers and employees to a monochrome realm of straight lines composing clean and distinct spaces.

"plans fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
Plans

The labyrinthine layout is regularised with orthogonal geometries. Visual spaces carved out in bold greys, though abstract in form, clearly demarcate the public areas, efficiently guiding customer movement.
 
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.

Once through the minimal yet bold aluminium-clad entrance, which also allows a ventilation outlet for the space, an otherworldly waiting area greets customers. The elongated white space composed of minimal black and grey furniture and offering digital information on screens, skilfully hides existing structural members and is enlarged by a reflective black surface running along the sidewall.  Customers are easily led to the public attention space marked clearly in a grey geometric form.
 
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.

All other service areas, work spaces and corridors adapt to the acute geometry to meet the organisational grid and effortlessly flow from one to the other, in a shroud of white. The main staircase, which leads to the meeting rooms and offices at the upper floor, is a transcendental experience in itself. Stepping up through a frame, one is immediately surrounded by stark white walls; and climbing up the white steps seems like a journey to another realm.
 
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.

A directional ceiling completes each space matching the colour and lines of the spaces below with recessed lighting that complements the overall geometric patterns. The lighting strips offer a sort of signage to define the various areas and also provide ambient lighting for the entire office.
 
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.
"fran silvestre architects arv offices indiaartndesign"
.

Though the almost surgical ARV offices cannot boast of comfort and warmth, they do inspire intrigue and interest with a emboldened colour palette, optical illusions and functional spaces carved out of sharp geometries.


Fact File:
Architecture: Fran Silvestre Architects
Interior Design: Alfaro Hofmann
Project Team: Principles in charge: Fran Silvestre, Fran Ayala & Vicente Picó & several collaborating architects
Built Area: 625.86 sq. m.
Location: Valencia



No comments :

Post a Comment