Advertise Here

Thursday, February 8, 2018

A sculptural smile to soothe frayed nerves!

By Savitha Hira
Photography: Luis Beltran; courtesy Masquespacio
Read Time: 1 min 30 secs
"Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.

A sculpture made of wooden strips creates a ‘beautiful smile’ as the signatory feature of a dental clinic in Valencia, Spain…

Award-winning Spanish creative consultancy Masquespacio helmed by Ana Milena Her-n├índez Palacios and Christophe Penasse has recently designed a 120 sq. m. dental clin-ic, Somriures in a small town called L’Alcudia, around 30 km away from Valencia.
 
"reception and beyond Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.
"styled nook Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.
"way to passage Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.

Thinking out-of-the-box and using the specialty of the clinic of creating a ‘beautiful smile’ as the mainstay of the design, the designers have crafted a large part of the interior envelope including the ceiling into a ‘beautiful smile’.  2884 strips of wood hang from the ceiling and overwhelm some of the main walls with the aim to recreate a smile. The sculptural feature also serves as the perfect guide to take the clients from one point in the clinic to another, tacitly vouching for mandatory signage. 

"waiting area Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.
"sculptural backdrop Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.

Keeping the ambience soothing is the turquoise green and white colour palette that is strategically peppered with small touches of gold, brown leather and dark blue to establish a sophisticated contrast. Also keeping pace with the undulating smile, is the custom-made furniture that follows an organic form and the space planning that augments the organic at the outset via a meandering passage.  

"treatment rooms Somriures Masquespacio indiaartndesign"
.

Masquespacio as a creative agency has time and again proved its mettle in the detailing that the designers follow in a project. Contrarily, this project did not have much scope for this feature. Hence, the approach has been to garner the best, using minimum materials. And they achieve this with aplomb!

Fact file:
Client: Somriures 
Design: Masquespacio  
Surface Area: 120 sq. m. 
Location: L’Alcudia, Valencia

No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...